top of page

Vegan Cheese

Veganistische 'kaas'? Het bestaat, en het is super leuk om zelf te maken! Deze workshop geef ik naar aanleiding van vriendinnen die zeggen, "Ja ik wil het wel leren maken, maar ik zet echt geen YouTube filmpje aan om het allemaal zelf uit te zoeken. Ik wil gewoon ergens heen waar ik het kan zien en doen. 

 

In deze workshop gaan we vooral proeven. Je leert alle ins en outs van smaakmakers, bindmiddelen etc en gaat als een wijze  vegan kaasmeester weer weg.

 

We gaan zowel snelle en makkelijke kaasjes als stoere gefermenteerde kazen maken, zoals amandel knoflookkaas, aardappel-wortelkaas,zonnebloemkaas, hennep parmazan  en bulgurkaas. Na afloop krijg je per e-mail een boekje met alle recepten en informatie. Ook mag je een zelfgemaakt kaasje mee naar huis nemen.

Deze workshop vindt plaats in Het Welland College Madestein,  Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer (tram 3) en met de auto, 30 minuten vanaf Centrum Den Haag

Er is één gratis plaats beschikbaar voor iemand met een klein budget die wil helpen met klaarzetten en afwassen na afloop. Als je hier gebruik van wilt maken, laat mij dit dan even weten. 

Programma:
14:00 - 14:30 - Ontvangst met thee en een kleine proeverij van vegan kaasjes
14:30 - 15:00 - Introductie vegan kaas maken 
15:00 - 16:00 - Samen experimenteren met vegan kaas
16:00 - 16:30 - Uitleg en gelegenheid tot vragen stellen terwijl de kaasjes garen en opstijven
16:30 - 17:00 - Kaasjes proeven en inpakken om mee naar huis te nemen (neem een bakje mee!)


Zie het document in het afrekenscherm voor de algemene voorwaarden. Bij annulering van de workshop korter dan één (1) week voor aanvang van de workshop is de deelnemer het gehele (100%) workshopgeld verschuldigd. Laat het daarom zo snel mogelijk weten als je (bijvoorbeeld door ziekte) niet bij de workshop aanwezig kunt zijn. Ik probeer dan om jouw plaats nog op te vullen met een nieuwe deelnemer. Als dat lukt probeer ik je de gelegenheid te geven de gemiste workshop later in te halen. Dit is altijd onder voorbehoud en vervangt niet de procedure zoals die in de algemene voorwaarden staat.

bottom of page