top of page

OVER KIT'S KITCHEN

Wat is er zo speciaal aan Kit's Kitchen?

 
OVER KITTY

 

Ik ben zoals mijn vader altijd zegt een echte levens genieter. Ik houd van ervaringen die met alle zintuigen te doen hebben. Zien, ruiken, voelen en proeven van heerlijke groente en fruit is een lust in het leven. 

Wildplukken koken, tuinieren, masseren, fotograferen en reizen zijn dan ook mijn favoriete bezigheden.

 

Tijdens mijn vele reizen heb ik kennis gemaakt met verschillende inheemse kruiden, exotische fruitsoorten en te gekke groentes.

 

Ik ben hierdoor gaan experimenteren, Hiermee ben ik als het ware op een culinaire reis gegaan en ben ik nog lang niet uitgekookt.

 

In Kit's Kitchen kook ik voornamelijk met groentes, kruiden en wildpluk van eigen bodem waar het kan. Het liefste nog met inheemse planten.

 

En dat kan! In Den Haag zijn er diverse initiatieven om dit te kunnen realiseren.

 

Naast dat ik vooral eet uit mijn eigen tuin, bestel mijn groente uitsluitend via www.lekkernassuh.org een project dat is ontstaan uit 1 van de werkgroepen van DHiT - Den Haag in transitie.

 

Lekkernassûh is een transitieproject dat lokale (bio) producten toegankelijk wil maken voor een breed publiek...beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar.

 

 

LOKAAL VOEDSEL

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om biologisch te eten en/of gebruik te maken van streekproducten. Lekker Logisch Biologisch. Een beetje vervelend dat niet iedereen dit kan betalen! Daar proberen we in o.a. in Den Haag verandering in te brengen.
 

Verspilt minder verpakking
Bij lokale producten komen er vaak minder verpakkingen bij kijken als je bijvoorbeeld kijkt naar groenten in de supermarkt. Minder verpakkingen = minder afval.

Smaakt beter
Het eten smaakt vaak gewoon beter. Groente en fruit hebben bijvoorbeeld een veel vollere smaak.

 

Steun de boeren en lokale initiativen

Wanneer je lokale producten koopt, steun je de boeren. Op boeren markten verkopen ze hun oogst rechtstreeks aan de klant, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een supermarkt.  Lokale initiativen moeten keihard werken om hun hoofd boven water te houden en zich verder te ontwikkelen in de stad.
 

Kost minder
Hoewel biologische producten vaak wel wat duurder zijn, zijn lokale producten juist vaak goedkoper. Zeker als je kijkt naar fruit wat vers van het land komt!

 


Kijk op www.lekkernassuh.org voor een pakket uit de buurt.

moiefoto2.JPG
WILDPLUKKEN

Als kind al ging ik met mijn familie bramen plukken in het bos en hazelnoten en bessen verzamelen. Erop uit gaan om bramen te plukken vond ik geweldig, dat was een combinatie van plukken en spelen tegelijk. Heerlijk vond ik dat! En dan de jam die er vanaf kwam mmmmmmmjammie!!

 

In mijn opleiding tot Shiatsu therapeut, kwam ik weer meer in aanraking met Chinese geneeskundige planten. Dat wekte mijn interesse in medicinale, maar ook weer in wilde eetbare planten op nieuw op. Ook deed ik de opleiding tot Herboriste bij Dodonaeus in Belgie.

 

Een aantal jaren erna op Rainbow Gatherings (nee hoor ik ben geen hippie :)) heb ik een intensieve training van 

Jean-François Henry een Zwitserse herbalist en wetenschapper uit Zwitserland gevolgd. Hierdoor besloot ik eetbare wilde planten wandelingen te doen. Mijn kennis deel ik sinds 2013 met veel passie en plezier. 

Ik ben nog elk jaar in de ban van wat ik ken en kijk nog steeds nieuwsgierig naar wat ik nog niet ken. Je raakt nooit uitgeleerd.

Als ik denk aan wat vaak de gelukkigste momenten zijn in mijn leven, kom ik vaak uit op momenten in de natuur. Momenten waarin ik mijn eigen schatten der natuur vind om deze vervolgens op een ludieke manier op ons bord te presenteren.

 

Deze kennis en kunst deel ik graag!

 

Mocht je meer willen weten over Wildpluk, dan kun je bij mij een workshop volgen. 

 

Kijk in de agenda wanneer en waar de volgende workshops worden gegeven

bottom of page